Calgary skyline Calgary skyline By: JMacPherson

Perkins + Will designed the Energy Environment Experimental Learning Center at the University of Calgary. The EEEL building “is a five-storey, 24,531 square meter undergraduate teaching facility that allows students to learn in an experimental and hands-on environment”. The structure contains about 11,000 square meters of laboratories and 2,500 square meters of classroom and seminar space. There is 3,000 square meters of planned laboratory space that has yet to be built. The modular design of the structure makes further construction and expansion relatively easy, and the interior can be converted to many different uses very quickly. “Placing a large emphasis on informal learning, the building centers around a ‘social stair’ that facilitates interaction and interdisciplinary collaboration. In keeping with the goal to put ‘science on display’, EEEL includes undergraduate classrooms and labs that are fully glazed to the corridor beyond to encourage curiosity and engage passersby”.

 

Read More: Energy Environment Experimental Learning / Perkins + Will + DIALOG 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Featured Project
520 west 28th street rendering – courtesy of related companies and zaha hadid architects
Twitter