The Hague The Hague By: Returning the Screw

The Netherlands Forensic Institute (NFI) in the Ypenburg residential district in The Hague sits on a large, expandable site. The NFI building employs alternating dark and sea green glass in varying setbacks. Designed by Claus en Kaan Architecten, the structure separates its functions into two parts: the cellular offices are on one side and the laboratories on the other. “The building as a whole is a steel box, which has been cut open and seems to accommodate a glass volume”. The laboratories inside the building are unique in that they are adaptable in size, and therefore can be used in many different ways.

 

Read More: Netherlands Forensic Institute 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Featured Project
56-225542-statoil-fornebu-1-luis-fonseca
Twitter