The Blackburn Central High School combines three existing schools comprised of 11-16 year old. The school, designed by Nicholas Hare Architects, is a 8,673 square meter structure located in Manchester, UK. The red, black and grey building is located on a sloping site overlooking Blackburn. The design combines assembly, performance, dining, study and exhibition spaces around a central heart. Views of the surrounding landscape can be seen from virtually everywhere in the school. The geometric design on the exterior continues inside. With the color scheme mirroring the facade, the white and red spaces use long, horizontal lines to extend the feeling of major rooms such as the dining hall and lecture spaces. The facade also has a faint but noticeable inlay design that resembles a topographical map.

 

Read More: Blackburn Central High School / Nicholas Hare Architects

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Featured Project
p00zyq8l
Twitter